29 september 2019
14:00

Säters IF FK

Referat: Fagersta Södra IK - Säters IF FK

Efter att ha firat seriesegern i 14 dagar kommer ett matchref utav sista matchen mot Säter. Södra hade allt i egna händer i den sista seriematchen mot Säter , en seger skulle innebära div 2 spel 2020. Det var ett heltaggat Södra som kom till spel och man kunde ta på stämningen i omklädningsrummet före matchen , det var ett väldigt fokuserat lag som entrade Onsjövallens gräsmatta. Södra tar tag i kommandot direkt och skapar tryck mot Sätermålet och i den 9:e minuten kommer den första målchansen då Antonio Roca efter en solorajd skjuter mot mål men målisen i Säter räddar läget. Nästa läge får Emil Zoltek i den 12 :e minuten men mv räddar på nytt. Södra får ett fint frisparksläge i den 14:e minuten där Jocke Larsson får på en fin träff men Sätermålisen gör en jätteräddning på skottet och styr ut den till hörna. På den efterföljande hörnan hamnar bollen ute hos Jocke Larsson som får på en riktig praktträff och bollen borrar sig in i bortre krysset ovh vilt jubel bryter ut på Onsjövallen. Södra fortsätter att trycka på mot Säter och har ett par fina chanser till genom Emil Zoltek och Emil Johansson innan 2-0 kommer i den 41:a minuten där Zoltek spelar fram Emil J till ett friläge där Emil rullar in bollen i bortre hörnet. Halvtidsresultat är 2-0 till Södra.

Andra halvlek börjar som den första där Zoltek har ett fint läge men bollen hamnar utanför stolpen. Säter sticker upp i ett sällsynt anfall och har en boll på mållinjen som Emil J räddar. Södra skapar ett par lägen till genom Max Holmberg och Antonio Roca utan resultat. Resten av halvleken är det bara en enda lång väntan på slutsignalen kl 1551 blåste domarn av matchen och Södras spelare,ledare och supportrar fick jubla över den historiska segern. Bäst i Södra var Jocke Larsson som ännu en gång kliver fram när det är som viktigast , Jocke gjorde även mål mot IFK Västerås i sista matchen när Södra gick upp i 3an. Även Antonio Roca var riktigt vass den här dagen tillsammans med Sebba Jansson och Jimmy Jönsson.